Loading...

Домінікана: Карибське море чи Атлантичний океан

Travel blog article

Домініканська Республіка омивається як Карибським морем, так і Атлантичним океаном. На півдні країну омиває Карибське море, а на півночі — Атлантичний океан. Міста, розташовані на південному узбережжі, такі як Санто-Домінго і Ла-Романа, виходять до Карибського моря. Північне узбережжя, включно з такими містами, як Пуерто-Плата і Самана, омивається Атлантичним океаном.

Курорти Домінікани на Атлантичному океані:

Пунта Кана

Основний курорт цього регіону і основний аеропорт прильоту рейсів у Домінікану. Берегова лінія представлена більш ніж на 30 кілометрів пляжів "баунті", де блакитне небо, прозора райська вода та білосніжний пісок. Пісок настільки мілкий, що схожий на муку. На океані є невелика хвиля, але дуже комфортна для купання. Регіон підійде для вінсерфінгу та кайт серфінгу. Кокосові пальми фотогенічно нахилені над океаном. Тут знаходиться найвідоміший пляж Баваро, що захищений від океанських хвиль кораловим рифом. Майже всі готелі мають свій вихід до пляжу, більшість на першій лінії.

Головні пляжі Пунта Кани: Баваро, Орена Горда, Макао, Кортесіта.

Особливість пляжів: білосніжний мілкий кораловий пісок, який не нагрівається. Густі пальми, що служать природніми шезлонгами. Трапляються водорослі у воді залежно від сезону. Готелі на різний бюджет від 3* до 5* люкс.


Кап Кана

Відносно новий курорт VIP класу поряд з містом Пунта Кана. Хоча відпочинок в цьому регіоні дорогий, курорт дуже популярний. Найкращі готелі і найкращі пляжі східного узбережжя. Є власний порт, де можна орендувати яхту та ресторан класу люкс. на набережній популярні бутіки відомих брендів. Верхова їзда, ігра в поло, комплекси елітної нерухомості, яку можна придбати у власність.


Уверо Альто

Головна особливість пляжу - золотистий колір піску жовтуватого кольору. Пісок тут не такий білий, як на пляжі Баваро. Тут багато нових готелів з відмінним сервісом. Можна поєднувати пляжний відпочинок та заняття віндсерфінгом, адже відсутність рифу біля берегу гарантує наявність хвиль. Так як регіон новий і тільки забудовується готелями, тут є багато місць, де можна усамітнитись на пляжі і погуляти безлюдним берегом, насолодитись природою.


Курорти Домінікани на Карибському морі:


Ла Романа

Основний курорт цього регіону, розташоватий на південному березі острову Гаїті між столицею Домінікани Санто-Домінго та курортом Пунта-Кана. Приваблює туристів можливостями для снорклінгу та дайвінгу, відсутністю хвиль і більш спокійним морем і дуже-дуже лазурною водою. В цьому регіоні не буває водорослів на пляжі. Одне з найкращих місць для відпочинку. Цей регіон - чудова база для відправлення на екскурсії на острів Саона, Каталіна та місто художників Альтос Де Чавон та печеру Фонфор.


Байяхібе

Це рибацьке село поруч з Ла Романа - порт для яхт, де починаються найцікавіші екскурсії. Відпочиваючи тут, можна попувати на усіх довколишніх островах. Пляжі Байяхібе - візитна картка курорту, що відрізняється мальовничими берегами з дрібним мяким піском. Відпочинок з дітьми, спокійна безтурботність. Багато гольф-полів, спокійне море.


Каса Де Кампо

Входить до десятки найкращих курортів світу, тут відпочивають голівудськи зірки, світові політики та олігархи. Щоб долучитись до цієї розкоші, треба орендувати віллу або номер в однойменному готелі курорту. Величезна територія вміщує порт, поля для гри в гольф і поло, яхт-клуб, готель, вілли, басейни, ресторани, бари, вертолітний майданчик, кінське ранчо і навіть приватний аеропорт. На території комплексу знаходиться знамените місто художників - Альтос Де Чавон. Це мініатюрне містечко виконане у дусі середньовіччя та стилізоване під перші європейські міста нового світу.


Отже, якщо підвести підсумки.

Вибір між Карибським морем та Атлантичним океаном у Домінікані залежить від ваших уподобань і типу відпочинку, який ви шукаєте. Ось короткий огляд особливостей обох узбереж:

Карибське узбережжя (південь)

Пляжі: Спокійні води, білий пісок, ідеальні для купання та сімейного відпочинку.

Популярні курорти: Пунта-Кана, Ла-Романа, Байяїбе, Санто-Домінго.

Атмосфера: Тепліші води та затишна атмосфера.

Підводний світ: Хороші умови для дайвінгу та снорклінгу, зокрема навколо островів Саона та Каталіна.

Пам’ятки: Історичний центр Санто-Домінго (об’єкт Світової спадщини ЮНЕСКО), екскурсії на острови, природні парки.


Атлантичне узбережжя (північ)

Пляжі: Білий або золотистий пісок залежно від пляжу, ширші пляжі, можуть бути хвилі — популярно серед серферів. В несезон можуть бути водорослі на пляжі.

Популярні курорти: Пуерто-Плата, Кабарете, Самана.

Атмосфера: Активний відпочинок, кайтсерфінг, серфінг, віндсерфінг.

Природа: Мангрові ліси, водоспади, китове сафарі (зокрема в бухті Самана).

Пам’ятки: Екскурсії до гірських районів, водоспадів Ель-Лимон, парк Лос-Айтісес.


Що обрати?

Для спокійного відпочинку та сімейних подорожей краще підходять курорти на Карибському узбережжі.

Для активних видів спорту, пригод та насиченого відпочинку вибирайте Атлантичне узбережжя.

Природні краєвиди: Атлантичне узбережжя має більше диких, мальовничих місць.


Таким чином, вибір залежить від ваших уподобань і бажаного стилю відпочинку!

Для підбору туру з країн Європи по рекомендованим готелям, звертайтесь за телефоном +380934746471 або залишайте заявку на сайті

Сподобалась публікація?
Залиште заявку і наш менеджер зв'яжиться з Вами!