Loading...

Санторіні: закохатись чи розчаруватись?

Travel blog article

Чим приваблює Санторіні?

Санторіні приваблює своєю захоплюючою архітектурою, білими будинками на утесі з блакитними дахами і видом на Егейське море, захоплюючими заходами сонця, теплим кліматом та відмінними винами і гастрономією. Все це створює неповторний візуальний образ. Тут можна насолодитися традиційною грецькою атмосферою та зворушливими краєвидами. Вода на пляжах кришталево-чиста, а самі вони незвичні: з білим, чорним та червоним піском. Вулканічна архітектура острову робить особливу атмосферу для закоханих пар: сюди їдуть за фото на заході сонця, купаються у інфініті басейнах з видом на кальдеру, а сніданки накривають на терасі балкону власного номеру з видом на море.

Санторіні - ще 100% любов на все життя. Якщо ви досі сумніваєтесь чи їхати туди - однозначно треба їхати. Входить до Кікладських островів Греції і омивається Єгейським морем. Тут унікальний архітектурний стиль - кікладський. Населення складає всього 15 500 людей. Магічне місто, в яке закохуються навіть через фото. Санторіні пропитаний великою кількістю легенд та міфів. Головний міф про те, що острів є частиною затонувшої Атлантиди.

За іншою легендою під час захвату острову турками, місцевим грекам було заборонено використовувати національний флаг. Тому греки таким чином, викрашуючи у біло-голубі кольори дома, вирішили таким чином позначувати свою приналежність до Греції.

Що подивитись на Санторіні?

Головне, що треба побачити на Санторіні - заходи сонця з кращих видових точок. Найкращі з них у місті Ія - туристична мекка острову.

Розкопки Акротірі - стародавнє місто. Куди б ви не поїхали в Грецію, розкопки є майже всюди. На екскурсії можна дізнатись історію міста, як його знайшли, унікальні фрески.

На острові більш ніж 300 церков. Місцеві жартують, що їх більше ніж жителів. Є маленькі, великі, діючі або ні. Тут можна організувати вінчання, фотосесію або відпустку у медовий місяць.

Чи були ви колись на вулкані? На Санторіні є діючий вулкан і  гарячі джерела. Морська прогулянка відвідуванням сторожу сейсмічного стану на острові, який проживає на вулкані у невеличкому домі. На лодках з основного острову йому переплавляють їжу і необхідні речі.

Відвідати виноробню «Котсуянопулос» і побачити, як вирощують унікальний виноград у світі і роблять місцеве вино, яке є тільки на Санторіні.

Курорти Санторіні

Оія

Стародавня столиця з казковими пейзажами та натовпами туристів у високий сезон. Місто визнане самим гарним містом Греції. За найкращими заходами сонця їдуть саме сюди. Багато років поспіль острів займає перше місце по унікальності архітектури у Європі. Тут існує спеціальний дозвіл, який надає або не надає право господарям фарбувати будівлі в певний відтінок. До недавніх пір був дозволений лише білий колір, а зараз ще звявились пастеліні підтони. Ще тут заборонено використовувати провода електромережі і всі вони прибрані під землю. Все це зроблено для збереження візуальної картинки острову. Найдорожчі готелі саме тут. 

Фіра

Фіра - столиця острову, яка розміщена на заході. Тут також білі будівлі з блакитними дахами і зворушливими видами на море і заходи сонця. Велика кількість магазинів, вулиці з золотом. Магазини грецьких дизайнерів. Центр нічного життя з великою кількістю вогнів, клубів і ресторанів. У Фірі заходи сонця не менш гарні, ніж у розпіареній Ії, але ціни значно нижчі.

Імеровіглі та Фіростефанія

Імеровіглі і Фіростефания - невеличні міста також з прекрасними видами у казковому стилі. Тут розташовані готелі з видом на заходи сонця і кальдеру вулкану, але за ціною частіше дешевше, ніж у розпіареній Ії. Заходи сонця не менш гарні.

Акротірі - унікальне місце на острові. Місце, яке тільки розвивається і вийти за межі готелю немає куди. Більше підійде для усамітнення. Найдешевший регіон.

Пляжі Санторіні

Пляжі з чорним вулканічним піском знаходяться на сході острову у бухті Камарі, бухта Періса і Періволос. Камарі підійде для сімей, більшість готелів на першій лінії. Готелі через променад від пляжу. Атмосферні бари, ресторани, таверни. Періса і Періволос більш молодіжна з лаунж-барами і молодіжними ресторанами, коктейль бари. Лежаки з балдахинами, у вигляді ліжок.

Пляж з червоним вулканічним піском і смарагдового кольору водою - Акротірі. Цей унікальний пляж отримав свою назву завдяки червоним і чорним вулканічним осадам. Він пропонує чудову можливість не лише насолодитися морем, але й дослідити унікальність природних утворень Санторіні.

Кожен з цих пляжів має свої особливості і чарівність, що робить відпочинок на Санторіні незабутнім.

Що спробувати на Санторіні?

Влаштувати гастрономічний тур і спробувати:

- грецький салат по-санторінськи;

- морепродукти на грилі: кальмари, риба, креветки;

- місцеве вино асіртіко, що вирощується з місцевого винограду;

- мусака: традиційна грецька запіканка з картоплею, баклажанами, м'ясом та соусом бешамель;

- з десертів рекомендуємо: баклаву, медовий пиріг.

Коли краще їхати на Санторіні?

Літо тут сухе і ясне. Біля 300 сонячних днів у рік. Туристичний сезон триває з травня по жовтень.

Зелених насаджень на острові мало - він камяний.

З східної сторони острову пляжі з чорним вулканічним піском, а з західної сторони - прямовисна скала з найдорожчими готелями острову. Пляжів на заході острову немає.

Найбільший потік туристів приходиться з червня по серпень. Для більш розміреної насолоди островом рекомендуємо відвідувати острів у низький сезон - травень або жовтень.

Речі, які варто зробити на Санторіні

На Санторіні варто відвідати мальовничі міста, такі як Оія і Фіра, де зможете насолодитися чудовими видами на Егейське море та вулканічні краєвиди. Відвідати винні погреби і спробувати місцеві вина,  вирушити на круїз по кратеру вулкана та відвідати гарячі джерела на острові Неа Камені. І, звісно, не забудьте насолодитися бездоганними пляжами та чарівними закатами, за якими славиться цей острів.


Сподобалась публікація?
Залиште заявку і наш менеджер зв'яжиться з Вами!