Loading...

Як подорожі впливають на психоемоційний стан?

Travel blog article

Вже давно минув той час, коли подорожі були про розкіш. Зараз - це про психологічну реабілітацію. Необхідність для витривалості і "забігу в довгу дистанцію" в той час, коли затяжна війна виснажує.

Багато з людей хочуть відчути себе у безпеці, видихнути, відіспатись без нічних тривог. Ті, хто проживають на території України увесь цей час, в постійному напруженні та необхідності захищатися. Тож подорожі слугують своєрідною психологічною допомогою.

З одного боку чуємо людей, які хочуть подорожувати і подорожують, але турбуються через доречність. З іншого це люди, які понад усе хочу відпочити і відволіктися.

Ми зустрілись з психологом-фізіогномістом Катериною Каруною, яка допомагає людям пропрацювати травми під час війни, щоб підняти тему "Туризм як психологічна реабілітація"

  • Катерина, чим допомагають подорожі саме зараз?
  • Сьогодні подорожі для українців це не тільки відпочинок. Це можливість отримати нові емоції, приємні враження, накопичити сили. Подорожі - самодопомога.


  • Чи доречно відчувати провину за можливість подорожувати?
  • Провину краще пропрацювати з фахівцем. Подорожі - можливість відновитися та набратися сил, а дітям допомагають відволіктися.


  • Як змінились цінності людей з початком війни?
  • Почали дозволяти собі те, що раніше постійно відкладали: знайомство з новими країнами, відпочинок. Особливо цінним став час з родиною і близькими людьми, можливість розділити приємні враження.


  • А що робити тим, хто немає зараз можливості поїхати у відпустку?
  • Для початку потрібно зізнатись собі, що втомився. Потім визначити дати для відпочинку коли ти їдеш і на скільки. Щоб допомогти собі не вигоріти потрібно до відпочинку знайти час коли ти зможеш відпочивати і набиратися сил. Ця визначена дата допоможе протриматись увесь цей час.

Бережіть свій ресурс та внутрішню батарейку. Подорожі змінюють життя на краще.


Сподобалась публікація?
Залиште заявку і наш менеджер зв'яжиться з Вами!